• Група Нафтогаз є однією з найбільших компаній України. Ми усвідомлюємо суспільну значимість результатів нашої роботи для економіки країни та українського суспільства і вважаємо, що наша діяльність у сфері корпоративної соціальної відповідальності — це наш внесок у сталий розвиток України.

Ми визначили для себе пріоритетні напрямки діяльності у сфері корпоративної соціальної відповідальності (КСВ), зважаючи на масштаб впливу групи Нафтогаз на соціальну, економічну та екологічну сфери, враховуючи специфіку діяльності наших підприємств, а також з урахуванням питань, важливих для зацікавлених сторін. Ми також взяли до уваги досвід міжнародних компаній та рекомендації міжнародних стандартів у сфері КСВ.

Зважаючи на те, що група Нафтогаз є одним з найбільших роботодавців України, турбота про співробітників, створення гідних та безпечних умов праці для них, а також їх професійний розвиток — це один з найголовніших пріоритетів для нас. Також важливим для компанії є зменшення впливу виробничих підприємств на навколишнє середовище, адже їх діяльність має істотний вплив на повітря, водні та земельні ресурси. Розуміючи те, що на підприємствах групи Нафтогаз працює значна частина мешканців міст та селищ, де ми здійснюємо діяльність, а газ, що транспортують підприємства групи Нафтогаз, отримують мільйони українців по всій території країни, ми забезпечуємо соціальний розвиток місцевих громад та України в цілому.

ПРІОРИТЕТНІ НАПРЯМКИ ДІЯЛЬНОСТІ ГРУПИ НАФТОГАЗ У СФЕРІ КОРПОРАТИВНОЇ СОЦІАЛЬНОЇ ВІДПОВІДАЛЬНОСТІ

Добробут та розвиток персоналу

Група Нафтогаз піклується про добробут своїх працівників, забезпечує гідний рівень оплати праці та підвищує рівень соціальної захищеності, а також сприяє їх професійному розвитку.

Охорона навколишнього середовища та енергоефективність

Група Нафтогаз реалізує проекти, спрямовані на зменшення впливу діяльності підприємств групи на навколишнє середовище, а також на підвищення енергоефективності виробництва. Крім того, ми сприяємо розвитку екологічної культури серед наших працівників та в українському суспільстві.

Безпека праці

Група Нафтогаз інвестує у підвищення рівня безпеки робочих місць своїх працівників та вживає необхідних заходів для зниження виробничого травматизму з урахуванням найкращих міжнародних практик.

Розвиток місцевих громад та благодійність

Група Нафтогаз реалізує соціальні програми з розвитку інфраструктури, підтримки лікарень, дитсадків та шкіл, а також сприяє розвитку культури та спорту.

Бізнес-етика

Група Нафтогаз впроваджує сучасні норми корпоративної етики та прагне укріпити репутацію групи як відповідального роботодавця для співробітників, як надійного ділового партнера та прозорої й відкритої компанії для українського суспільства.

Взаємодія із зацікавленими сторонами

Група Нафтогаз дотримується системного підходу до взаємодії із зацікавленими сторонами: акціонерами та інвесторами, співробітниками компанії, місцевими громадами, органами місцевого самоврядування, бізнес-спільнотою, фінансово-кредитними установами, органами державної влади, контролюючими органами, підрядниками та постачальниками, представниками наукової спільноти, ЗМІ.

Відповідальність перед споживачами

Група Нафтогаз забезпечує надійне та безпечне постачання природного газу споживачам.

Далі у розділі "Корпоративна соціальна відповідальність" наведено детальну інформацію про те, що саме робить група Нафтогаз по кожному з пріоритетних напрямків КСВ.